Sagt om ........

Nuuk

Jeg har i flere år boet i kolonihavnen i Nuuk. Her var det, at Hans Egede flyttede til og bosatte sig i 1728. I kolonihavnen findes et miks af en gammel kultur og en moderne by, som gør området spændende og dynamisk. Nuuk er Grønlands hovedstad samt landets politiske og administrative centrum. Nuuk er samtidig verdens mindste hovedstad.

 

Byens beliggenhed ved mundingen af Godthåbsfjorden er både smuk og næsten hæsblæsende betagende. Fjordsystemet er et af de største i verden, mere end 130 km langt, og danner rammen om byens fritidsliv, jagt og fiskeri.

 

Nuuk ligger ca. 250 km syd for polarcirklen. I december står solen op ved 10-tiden og går ned omkring 14:30. Til gengæld er der fra begyndelsen af maj til midt i august lyst hele døgnet. Klimaet er lavarktisk med en gennemsnitstemperatur på syv grader i juli, og minus otte graders celsius i januar.

 

Byens beliggenhed ved kysten medfører, at der om vinteren falder en hel del sne, som er med til at lyse op i den mørke november og december. Det er ikke kun sneen der lyser i mørket - ofte flammer nordlyset hen over den mørke frostklare himmel, hvor stjernerne funkler.

 

Grønlands fantastiske natur giver ikke alene fred i sjælen, den er en evig inspiration til mine malerier.